Wednesday 13 January 2010

Support for Mousave Statement 17 بیانیه ۵۰ چهره دانشگاهی در حمایت از بیانیه ۱۷ موسوی

بیانیه ۵۰ چهره دانشگاهی در حمایت از بیانیه ۱۷ موسوی
توضیح من: کسانی که این نامه را امضا کردهاند معروفترین ایرانیهای علوم سیاسی کار در دنیا هستند. فکر میکنم بیشتر آنهایی که علوم انسانی خوانده باشند، مقالههای این افراد را خواندهاند.

بیانیه هفدهم میرحسین موسوی را میتوان تاثیرگذارترین بیانیه او در هفت ماهی که از تولد جنبش سبز میگذرد دانست. به دنبال انتشار این بیانیه، شخصیتها، محافل و تشکلهای سیاسی کشور، هر یک از زاویهای، به بررسی و سنجش مضمون بیانیه پرداخته و جنبههایی از آن را برجسته کردهاند.

امضاءکنندگان این متن - که خواهان دگرگونی ساختاری دموکراتیک، دفاع از حقوق تمامی شهروندان با هر ایمان، آرمان، ایدئولوژی، قومیت، و جنسیت، و ،به ویژه، جدائی دین از حکومت هستند - این بیانیه را دارای پیشنهادات اساسیای میدانند که توافق گسترده بر سر آنها میتواند بر یکپارچگی و هماهنگی درونی جنبش مسالمتآمیز مردم ایران اثری بسزا داشته باشد و اقتدارگرایان و خشونتورزان حاکم را بیش از پیش در انزوا قرار دهد. ما بر این باوریم که:

- بیانیه هفدهم بسیار بهنگام صادر شده و توانسته، دست کم برای مدتی، در بلوک قدرت شکاف ایجاد کند و پروژه خشونتورزانه آنها را به تعویق اندازد.

- با این بیانیه، موسوی دیگر بار، بر تعهد خود نسبت به مردم ایران و جنبش کثرتگرایانه آنان پای فشرده و از ادامه جنبش برای تغییرات دموکراتیک هواداری کرده است.

- موسوی در این بیانیه، با پرهیز از طرح مباحث عام و تجریدی، یک پلاتفرم سیاسی حداقلی، با مطالبات مشخص از حکومت، ارائه کرده است.

- موسوی، درعین الویت قائل شدن برای جنبش کثرتگرایانه مردم ایران، نشان داده است که به منظور پیشبرد خواستههای همین جنبش آماده است با دستگاه حاکم مذاکره کند. اشاره غیرمستقیم او به برکناری «قانونی» محمود احمدینژاد از طریق رای مجلس را میتوان نشانه همین گرایش دموکراتیک دانست. مهدی کروبی نیز در بیانیه اخیر خود بر ضرورت پرهیز از خشونت و به کار بستن روشهای مسالمتآمیز پای فشرده است. ما نیز دموکراسی را نهادینه کردن روشهای بیخشونت برای مهار و مدیریت کشاکشهای سیاسی و گسترش مشارکت سیاسی شهروندان میدانیم. تجربه نشان داده است که مذاکره سیاسی یکی از روشهای کارآمد در مسیر پر فراز و نشیب گذار مسالمتآمیز به دموکراسی است.

- برجستهترین وجه این بیانیه چهار بند مربوط به «انتخابات آزاد» و پیششرطهای برگزاری آن، از جمله آزادی زندانیان سیاسی، آزادی مطبوعات و رسانهها، و تاکید بر حق تشکیل احزاب و برگزاری اجتماعات است. این خواستهها از هنگام برگزاری انتخابات خرداد ماه به بعد از سوی هواداران دموکراسی و کثرتگرایی بارها مطرح شده است. امیدواریم طرح این مطالبات تاریخی در بیانیه میرحسین موسوی زمینه را برای پذیرش عمومی آنها و گسترش همکاری میان نیروهای گوناگون جنبش سبز، چه اصلاحطلبان مسلمان و چه نیروهای سکولار - دموکرات، فراهم کند.

پذیرش راهبرد «انتخابات آزاد»، به مثابه پذیرفتنیترین و کمهزینهترین گزینه در راستای گذار به نظام دموکراتیک، گویای افزایش نرمش فکری و گسترش دیدگاه سیاسی میرحسین موسوی در فرایند رویدادهای اخیر است. مهدی کروبی نیز، از کارزار انتخابات ریاست جمهوری به این سو، نقشی انکارناپذیر در بیان و گسترش خواستههای دموکراتیک داشته است و، بهویژه، با ایستادگی و شجاعت خود جنبش اعتراضی مردم ایران را تقویت کرده است.

ما با پشتیبانی از بنمایه این بیانیه، که یک برنامه حداقلی متناسب با مرحله کنونی است، بر این باوریم که جنبش اجتماعی - سیاسی مردم ایران، در آیندهای نه چندان دور، یک برنامه دموکراتیک فراگیر در پیش خواهد گرفت؛ برنامهای که محدودیتهای کنونی را درنوردیده و حقوق شهروندی یکایک ملت ایران، از هر قومیت و جنسیت، را در بر خواهد داشت.

امضاء کنندگان:

ارواند آبراهامیان، داریوش آشوری، ژانت آفاری، تورج اتابکی، کاوه احسانی، ارژنگ اسعد، محمد اقتداری، مهران براتی، مهرزاد بروجردی، علی بنو عزیزی، مازیار بهروز، هومن بیگی، آصف بیات، میثاق پارسا، کامران تلطف، نیره توحیدی، محمد توکلی طرقی، رامین جهانبگلو، فاطمه حقیقتجو، بیژن حکمت، مهدی خانبابا تهرانی، فرهاد خسروخاور، فریبا داوودی مهاجر، حمید دباشی، تورج دریایی، علی راکعی، نسرین رحیمیه، ابراهیم سلطانی، رضا سیاوشی، حسن شریعتمداری، احمد صدری، حسین ضیائی، کاظم علمداری، مهدی فتاپور، منصور فرهنگ، مهرانگیز کار، فرهاد کاظمی، احمد کریمی حکاک، حسین کمالی، آزاده کیان، امیرحسین گنجبخش، افشین متین عسگری، مهرداد مشایخی، منصور معدل، والنتاین مقدم، علیاکبر مهدی، زیبا میرحسینی، علی میرسپاسی، عباس میلانی، فرزانه میلانی، آرش نراقی، فرزین وحدت، نادر هاشمی، حسن یوسفی اشکوری.

Posted via web from Liss's posterous

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.